Zij wordt geboren te Utrecht op 16 december 1959, en houdt zich op school al bezig met theater en toneel. Na de havo in 1976 wordt zij gevraagd voor de hoofdrol in de speelfilm “Het Debuut”, een film van Nouschka van Brakel en hiermee wint zij de Beste talent prijs van Oxford, en de aankomend talent prijs van Egypte, ook wordt er in Ierland een roos naar haar vernoemd. Hierna volgen nog vele producties (zie CV), en tussendoor houdt zij zich bezig met het volgen van workshops en cursussen zoals: Stanaslavski, method acting, de vooropleiding van de toneelschool, en lessen van de Amerikaanse docent: George Loros, die veel met veel bekende sterren heeft gewerkt zoals o.a. Al Pacino.

Ze werkt bij een castingbureau, als receptioniste, en doet stemmenwerk, radio commercials, volgt een schrijfcursus, en zanglessen. Haar lievelings films zijn toch wel “Antonia”, geregisseerd door Marleen Gorris, waarin zij het zwakbegaafd meisje DeeDee vertolkt, een prachtige rol, deze film behaald een Oscar in Amerika voor beste buitenlandse film. Maar ook” Vrouwen Vleugel” geschreven door Marjan Berk, waarin zij 55 afleveringen de rol van Julia vertolkt, zij winnen hiermee de Gouden Televisierring 1995, en natuurlijk Het Debuut, Mysteries, An Bloem, en ook de comedy’s, Niemand de deur uit en Wat schuif’t, enzovoorts enzovoorts.

De laatste jaren heeft Marina zich meer gericht op het doceren, en haar Act2Act Acteerstudio opgezet, waar zij camera acteerlessen geeft. Ook geeft zij acteerles op scholen als gastdocente, doet stemmenwerk, en wil graag in de toekomst zelf haar eigen scripts gaan verfilmen, en het theater in.

Marina de Graaf

BIOGRAFIE